Népszerű italokat írunk le, neked az a feladatod, hogy kitaláld mire gondoltunk.
Ezt itt az Egészségünkre kvíz.
Kezdünk.
Tölgyfahordóban érlelt francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, egy franciaországi község borvidékéről kapta.
Helyes!
Rossz!
-
Olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül.
Helyes!
Rossz!
-
A következő italunk egy nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz.
Helyes!
Rossz!
-
Égetett szeszes ital, amely semleges ízű alkoholpárlatból készül, amit a közönséges boróka tobozbogyójával ízesítenek.
Helyes!
Rossz!
-
Az oroszok nemzeti italát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból is elő lehet állítani.
Helyes!
Rossz!
-
A következő italunk egy mexikói eredetű égetett szesz, melyet a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak.
Helyes!
Rossz!
-
Ez az itóka a bornak olyan fajtája, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. Az alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel vegyítik, aminek hatására szénsavassá válnak.
Helyes!
Rossz!
-
Malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb anyagokkal ízesített, a termékhez használt élesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, alkoholtartalmú ital.