Tudjuk-e, hogy mit tesznek elénk, ha a következő ételek egyike kerül az asztalra? Jöjjön 8 kvízkérdés az ételekkel kapcsolatban!
Hajrá!
A kvízt Gáspár Györgynek köszönhetjük!
Sokak kedvence az ízletes pacalpörkölt. Alapanyaga az egyik háziállat előgyomra.
Melyiké?
Helyes!
Rossz!
-
Több országban ismerik, de egyikben nemzeti ételnek számít a savanyú káposztaalapú bigos Hol?
Helyes!
Rossz!
-
Erdélyben erjesztett gabonalével, ecettel, citrommal vagy káposztalével savanyítják a széles körben elterjedt csorbát. Mi az?
Helyes!
Rossz!
-
Nevében hordozza származási helyét az omlós, baracklekváros linzer. Melyik ország-ból indult el anno hódítókörútjára?
Helyes!
Rossz!
-
Több állattól is származhat az a vékony csíkokra, azaz „tokányra“ vágott hús, amiből az ősi magyar étel, a borsos tokány készül. Többek között bors, majoránna kerül bele.
Teszünk-e hozzá a sok magyaros étel alapfűszeréből, az aranylóan piros paprikaporból?
Helyes!
Rossz!
-
Többek között kelkáposztát, virslit, tejfölt készítettek ki a konyhában. Milyen leves főzése kezdődik?
Helyes!
Rossz!
-
Japán egyik nagy szigetének nevét viseli egy tökfajta, amelyből többek között különlegesen finom leves készíthető. Melyik ez a sziget?