in

Kresz ovisoknak – Itt megtalálod!

Kresz ovisoknak – Itt megtalálod!

A KRESZ-SULI több, mint 10 éve vállal közlekedésbiztonsági szemléletformáló programokat gyermekek részére.

Néhány éve szakmai partnerként részt vettünk egy közlekedésre nevelési mintaprogramban, melyben feladatunk volt egy módszertani segédanyag létrehozása, és ennek a tematikának a gyakorlatba történő átültetése.

A modellt egy olyan KRESZ pálya köré építettük, mely tartalmaz minden olyan elemet, mellyel egy óvodáskorú kisgyermek nap mint nap találkozhat az óvodába menet.

A KRESZ táblákat és a nyomógombos jelzőlámpát mobil – beszedhető-kihelyezhető – kivitelben készítettük el, hogy a betonplacc más célokat is ki tudjon szolgálni, amikor nem KRESZ pályaként üzemel. A burkolati jeleket a meglévő betonaljzatra felfestettük, így a gyerekek bármikor szabadon használhatták a felületet. Tudták, ha a táblák és a jelzőlámpa is kint van a pályán, akkor azonban csak szabályosan, egymásra odafigyelve közlekedhetnek.

A pályához készítettünk egy oktatási segédletet pedagógusok részére, mely a legfontosabb szabályokat tartalmazza a megadott korcsoport számára, ill. mágneses demo oktató táblákat, melyek interaktív módon bevonják a gyermekeket a játékos tanulásba.

A gyermekek KRESZ oktatása során nem csak játékos formában tanítjuk a biztonságos közlekedést, hanem gyakorlatban is kipróbálhatják a tanultakat. Saját gyártású, fejlesztésű eszközeink biztonsággal alkalmazhatók a gyermekekkel való foglalkozásokon.

 

Kresz ovisoknak – Itt megtalálod!

Írd meg az eredményed!

Kreatív ötletek ovisoknak húsvétra – Itt megtalálod!

Kukoricás versek ovisoknak – Itt találod a verseket!