in

Benti játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Benti játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Készítsetek saját memória-játékot! A játék során természetesen fejlődik a gyerek memóriája, megfigyelőképessége, a rajzolás alatt pedig a fantáziája, kreativitása, kézügyessége is.

Fűzzetek gyöngyöt! Nézd meg, hogy készül a nyári kristályvirág. Alkotás közben fejlődik a türelem, kézügyesség és kreativitás is.

Színezzetek! Ha nincs kedve a kicsinek belekezdeni egy bonyolult rajzba (ami akár órákig is eltarthat), ezért kapásból elutasítja a rajzolás ötletét, mutass neki néhány színezőt – talán mégiscsak megjön a kedve és színes ceruzát ragad. Válogass kifestőink között: biztosan találtok olyat, ami neki is tetszik. Szállj be te is és színezzetek együtt!

Játszatok árnyjátékot! Kelts életre egy mesét és néhány szereplőt a falon! Biztos, hogy nagy sikert arat majd a szokatlan műsor.

Kell egy kis mozgás: játsszunk szoborjátékot! Hallgassunk zenét, ugráljunk, táncoljunk rá. Egyik pillanatban a zenét váratlanul leállítjuk, ekkor azonnal mozdulatlanul kell maradniuk addig, amíg a zene újra nem indul. Bonyolíthatjuk a játékot azzal, ha megadjuk, hogy milyen testhelyzetet kell felvenni a „szoborrá válás” idejére.

Kincskereső: Rejtsünk el a lakásban egy apró meglepetést és készítsünk hozzá térképet, vagy kisebbeknek szóban adjunk utasításokat a kincs hollétéről.

Mi van a dobozban? Egy dobozba gyűjtsünk össze különféle tárgyakat, játékokat, úgy, hogy a gyerekek ne lássák, mit pakolunk bele. Takarjuk le a dobozt. A gyermek most már belenyúlhat, és tapintás útján kitalálhatja, miket rejt a kosár. Majd cseréljünk szerepet!

Írd meg az eredményed!

Bujkáló képek ovisoknak – Itt megtalálod!

Ballagási köszöntő ovisoknak – Itt megtalálod!