8 érdekes kérdés a méhészettel kapcsolatban! Tedd próbára a tudásod és nézd meg, hogy hozod-e a jó válaszokat!
Hajrá, drukkolunk neked!
A kvízt Gáspár Györgynek köszönhetjük!
Miért állítanak elő a méhek mézet?
Helyes!
Rossz!
-
A franciák és az angolok például „királyi zselének“ is nevezik azt az anyagot, amelyet a méhek a lárvák első napi, illetve a méhanya általános táplálékaként termelnek.
Magyarul ez?
Helyes!
Rossz!
-
A méz minősége (aromagazdagsága, enzim- és illóanyagtartalma) ...
Helyes!
Rossz!
-
A keserű méz közismert neve?
Helyes!
Rossz!
-
A mézek világa is változatos. Feltűnik viszont, hogy vannak szilárdabb, krémesebb, nem áttetsző mézek, és hogy vannak folyékony, teljesen átlátszó mézek? Hogy az egyik, miért a másik?
Helyes!
Rossz!
-
A háziméhek (lat. Apis mellifera) családjának nem tagja:
Helyes!
Rossz!
-
1,62 kg/fő/év mennyiséggel feltünően magas a görögök mézfogyasztása. Mi ehhez képest – százalékban kifejezve vajon hol állunk?
Helyes!
Rossz!
-
A kaptárak hatszögletű lépsejtjeibe betárolt friss méz magas víztartalma hamar lecsökken. Minek következtében?