Hoztunk újabb 8 kérdést az ételekkel kapcsolatban! Nézd meg mekkora szakács is vagy!
Hajrá!
A kvízt Gáspár Györgynek köszönjük!
Melyik halászlevet főzzük citromkarikákkal és babérlevéllel, hogy aztán tejföllel
behabarjuk?
Helyes!
Rossz!
-
Minek a násza a pincepörkölt?
Helyes!
Rossz!
-
Mitől más a paprikás, mint a pörkölt?
Helyes!
Rossz!
-
Az olasz tortellini-ravioli párosítás orosz megfelelője a:
Helyes!
Rossz!
-
A káposztás sztrapacskán (kapustové halušky) nincs juhtúró, a juhtúrós sztrapacskán
(bryndzové halušky) nincs káposzta; de mi a galuskatészta különlegessége, ami – főleg
a hegyvidéki receptek alapján – megkülönbözteti a bécsi ihletésű nokedlitól (Nockerl)?
Helyes!
Rossz!
-
Hozzávalói lehetnek: tengeri moszat-lap, rizs, nyers vagy füstölt hal, rák vagy más
tengeri gyümölcs, marhahús, zöldségek, tofu ...
Helyes!
Rossz!
-
Az orjaleveshez – más hozzávalók mellett – orjára is szükségünk van. Mi az?
Helyes!
Rossz!
-
Narancs flip, Havanna flip, csokoládés flip. Mitől flip a flip?