Érkezzen 8 kvízkérdés a konyhából! Nézd meg mennyire vagy képben a szakácsművészettel kapcsolatban!
Menni fog? Hajrá! Induljon a szakács kvíz!
A kvízt Gáspár Györgynek köszönhetjük!
A HUNGEXPO területén ezév februárjának elején zajlott 400 kiállítóval az élelmiszeripar, a pék- és cukrászszakma, a gasztronómia és a mindehhez kapcsolódó csomagolóipar regionális szakkiállítása, a :
Helyes!
Rossz!
-
Főtt alapanyagból készülő, enyhén füstölt kolbász, amelybe sertés- és marhahús is, só, bors, paprikapor és némi fokhagyma kerül, és ami párban még egyszer serpenyőben sül egy keveset.
Helyes!
Rossz!
-
A sajt készítésének része lehet a tej kezelése, a fűszerezés (sózás), a beoltás baktériumtenyészettel, adott esetben a préselés, az érlelés. Egy valami azonban még mindenképp hiányzik. Micsoda?
Helyes!
Rossz!
-
Mi a hekk (lat. Merluccius merluccius)?
Helyes!
Rossz!
-
Melyik ország ma az eredetileg Indiából származó borsnak a legnagyobb exportőre?