in

Mestercukrász kieső – újabb versenyző búcsúzott, már csak 4-en vannak versenybe

Esküvői tortával és Balázs séf csokifejével tesztelték a Mestercukrász versenyzőit.

Borbély Alexandrának és Nagy Ervinnek sütöttek esküvői tortát a Mestercukrász versenyzői.

A versenyzőket nem csak az lepte meg, hogy egy igazi sztárpárnak kell esküvői tortát készíteniük, hanem az is, hogy az egyik emeletnek laktózmentesnek kell lennie, hiszen emiatt duplán is figyelniük kellett az ízekre és az állagokra. A laktózmentes termékek ugyanis eleve édesebbek, és ezt valahogyan ellensúlyozniuk kellett a töltelékek megalkotásakor.

Verusnak szívügye az esküvői torta, így aztán annyira szeretett volna bizonyítani a mai feladattal, hogy teljesen rástresszelt. Alsó szintnek egy citrusos túrókrémmel töltött tortát készített mangós-passiógyümölcsös zselébetéttel, laktózmentes tortának pedig egy étcsokikrémes – málnás verziót, citromkrémmel.

Nina a torta alsó szintjét laktózmentes verzióban, tonkababos-narancsos étcsokival töltötte meg, a felső szintet pedig vaníliás-mangós, illetve mentás málna töltelékkel készítette, laktózmentes svájci vajkrémmel, egy különleges mintával az oldalán és ehető virágokkal díszítve.

Roland nagyon megcsúszott az idővel, nem sikerült a zöld izomalt-tüil dekorációja és rosszul tette bele a merevítőt is a tortába, úgyhogy kénytelen volt visszabontani és újraburkolni. Az alsó szintet egy ananászos-gyömbéres krémmel töltötte meg, a felsőt pedig mangókrémmel és mangóchutneyval, kívülről pedig laktózmentes svájci vajkrémmel burkolta és ehető virágokkal díszítette.

Kornél nagyon félt ettől a feladattól, mert a nagy tortákban nincsen otthon, és a dekoráció sem az erőssége, de épp ezért most mindent megpróbált, hogy végre egy kifinomult és látványos tortát tegyen le a zsűri asztalára.

Az alsó szint piskótai közé barackos-maracujás töltelék került, a felső pedig laktózmentes: ez kakaós piskótával készült narancsos-csokis-gránátalmás krémmel töltve, kívülről márványosan rózsaszínre színezve, élő virágokkal.

Zsizsi kénytelen volt újratervezni a tökéletesen ízesített fehércsokis krémjét, amit a laktózmentes emeletre tervezett betölteni, mert elfelejtette, hogy a fehércsokiban eleve van tejszármazék. Ráadásul az eredeti terve, a torta sötétbarna burkolása sem nyerte el a séf tetszését, amit fondant burkolattal próbált meg eltakarni.

Alexandra és Ervin Kornél tortáját ítélte a legjobbnak, így a második feladatban ő hátráltathatta egyik játékostársát. Kornél Zsizsit választotta, így a lánynak kellett 2×2 percre kiállnia a szimultán sütésből, ahol egyébként a feladat egy Balázs séf fejét ábrázoló desszert elkészítése volt.

Verus már a sütés kezdetén megcsúszott, amit nem is sikerült behoznia. A legnagyobb hátrányt az okozta számára, hogy a szifonos krémje nem fagyott ki rendesen, és helyette egy csokimousse-t kellett csinálnia az utolsó percekben.

Nina jól tartotta a séf tempóját, de a szifonos krémje neki se jött ki a szifonból, így ő is csokimousse-t csinált helyette. Sikerült megszilárdítania, de a nagy kapkodásban véletlenül letört egy darabot a séf orrából.

Roland nagyon igyekezett végig tartani a lépést a séffel, és minden apró utasítást árgus szemekkel figyelt, nehogy lemaradjon, vagy hibát vétsen, így aztán sikerült is időben elkészülnie Balázs séf fejével.
Kornél a sütés elején elrontotta a karamellt, de végül sikerült kijavítania, és jutott ideje arra is, hogy a legjobb pillanatokban hátráltassa a vetélytársát, Zsizsit. A nagy hajrának köszönhetően neki is sikerült időben befejeznie a séf fejének másolását.

Zsizsi nemcsak a nehezítés miatt csúszott meg. Az utolsó percekben neki is csokimousse-t kellett készítenie a szifonos hab helyett, de mivel kétszer futott neki, már nem volt ideje kidermeszteni a fejet.

A feladatot Roland teljesítette a legjobban, hozzá csatlakozott Kornél és Nina. A veszélyzónából Verust emelte ki a zsűri, így a Döntő hét második napján Zsizsi számára ért véget a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök.

The post Mestercukrász kieső – újabb versenyző búcsúzott, már csak 4-en vannak versenybe appeared first on Retromuzsika.hu.

Írd meg az eredményed!

Mestercukrász 12. rész online – nézd meg a 2021. július 13-ai részt

Megmondod milyen rovar van a képen? KVÍZ