in

Miből készül a Becherovka? Mutatjuk a választ!

Miből készül a Becherovka? Mutatjuk a választ!

 

Európa egyik, ha nem a legismertebb gyomorkeserűje, melyet 1807 óta gyártanak a csehországi Karlovy Vary-ban, egy mindmáig titkos recept alapján. A már illatában és színében is erőteljes gyógynövényes hatással büszkélkedő szeszes ital több mint 30 különféle gyógynövényből és 100 százalékig természetes összetevőkből készül, nincsenek hozzáadott színezékek, tartósítószerek és egyéb kémiai adalékanyagok.

Kellemes aranyszínét nemcsak a magas minőségű gyógyfüveknek és fűszereknek köszönheti, hanem a többhónapos fahordós érlelésnek is, aminek köszönhetően határozott árnyalatán felül egy nagyon karakteres ízt is kap. Sajátos aromái miatt a legtöbben önmagában, behűtve fogyasztják – gyógyhatása miatt sokan a köszvény kezelésére használják –, de koktélba keverve egyaránt kiváló, frissítő hatású különlegesség, mely jó hatással van az emésztőszervi problémákra és a gyomorpanaszokra is.

Írd meg az eredményed!

Miből készül a bioetanol? Mutatjuk a választ!

Miből készül a brandy? Mutatjuk a választ!