Miből készül a virsli? Mutatjuk a választ!
Ma már köztudott tény, hogy a párizsihoz hasonlóan a virslibe is húsipari hulladék kerül, amiben semmi sem egészséges, ráadásul nem is tápláló. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy milyen segédanyagokkal és eljárásokkal készül ez a finomság. Csak hogy néhányat említsek: porc, bőrke, nyesedék, némi hús(jobb esetben), víz, az állag megóvásához pedig foszfátokat és nitriteket használnak, amivel tartósítják és kezelik a virslit ezzel akadályozzák meg az elszíneződést, és növelik a vízmegkötő képességét. A disznó-, a marha és a csirkehús egyvelegén kívül rengeteg adalékanyag kerül a virslibe, amik téged is megtévesztve ízletesebbé és szemmel láthatóan frissebbé teszik. Szójafehérje, kukoricaszirup, étkezési keményítő, vérplazma, mindegyiknek ismert már a káros hatása, ezeken kívül fűszerkivonatokat és fűszeraromákat használnak. Az alacsony hústartalom miatt pedig érkezik a nitrites vér vagy más színezék, az íz fokozása gyanánt nem maradhat ki glutamát, vagy a ribonukeotid-származék, bél helyett pedig műanyagba töltik, ami még a füstölést sem teszi lehetővé, szóval azt esetenként a péphez adott füstaromával imitálják.